Otsing

  • Tähistaevafestival - This time next weekend!! Join us for Mayo Dark Sky Festival 3rd-5th November. Hosted by the communities Newport, Mulranny & Ballycroy! #MayoDarkSkyFestiv...

Achilli saar - Achill Island

Achilli saare nimi tähendab algselt kotkast. Achill ( hääldus: äkll ) on kohalik turismimagnet. Siin on kõik puhkamiseks vajalik suhteliselt väikesel territooriumil (kuigi see on Iirimaa suurim saar). Saarele viib sild ja ka Greenway.

Achillil on jalgsi- ja rattarajad, rannad - nii kaljused kui liivarannad, kaljud, mäed, kohvikud ja poed. Aktiivset puhkust pakutakse nii maal kui merel. Üks turismi propageerimise meetoditest on rahvaspordiürituste korraldamine - jooksud, aerutamine, surfamine, mäkkeronimine, lastevõistlused jms.

Achilli saarel olevat ( kohapeal nii väidetakse, kuid on ka allikaid, mis väidavad muud ) Euroopa kõrgeim klindiastang - 688 m. Ontika - mis on Eesti kõrgeim astang, on 55 m kõrge on 12,5 korda Achilli astangust madalam. Ligipääs Achilli klindile on keeruline - kas ronides mäkke või vaadates merelt. Autoga või rattaga sinna ei pääse. Mõned autoteed viivad järsakute serval väga kõrgele, nii, et kõrvad lähevad lukku ja süda pahaks.

Huvitav koht on mahajäetud küla - Deserted Village.

Saarel on ka geopeituse aardeid.