Otsing

  • Tähistaevafestival - This time next weekend!! Join us for Mayo Dark Sky Festival 3rd-5th November. Hosted by the communities Newport, Mulranny & Ballycroy! #MayoDarkSkyFestiv...

Ballycroy rahvuspark, Iirimaa (tasuta sissepääs)


Ballycroy National Park

Park, mis Eesti mõistes tähendab puid, on siin peamiselt lage, jääkilbi poolt kumeraks hööveldatud küngaste ja mägedega ala. Vaipsooga kaetud alal kasvavad sarnased taimed nagu Eesti rabades, mis meie silmale tundub nii, nagu kasvaks rabataimed muru sees.

Rahvuspark asub Mayo maakonna kirdeosas. See asutati 1998. aastal ja on kuues Iirimaal. Park on rajatud Nephin Beg nimelise mäeaheliku piirkonda. Kõrgeim mägi on Slieve Carr mille tipp on 721 m üle ookeanipinna. Mägedest läänes asub üks Lääne-Euroopa viimaseid puutumatuid vaipsoid (Owenduff).

Rahvuspargi külastuskeskus asub väljaspool parki, Ballycroy asulas. Siin saab tasuta vaadata väljapanekut ja läbida laudteel ümber ja üle künka 2 km pikkust loodusrada (siin leidub ka üks geopeituse aare). Töötajad organiseerivad retki, laagreid ja teevad loodusvaatlusi. 

Iiri valitsus üritab siia rohkem turiste suunata, teistest ülerahvastatud parkidest ära. Ühena suunamisvahenditest on käima pandud tasuta, iga päev 2 ringi sõitev buss.
Külastuskeskus:



Väljapanek sisaldab videolugusid pärandkultuurist:


Turbaga köetava kolde makett:


Turbakihi sisse on mattunud iidsete mändide tüved:


Kivi sisse puuritud aukudest saab vaadata mäetippe:


Pargi koosseisus on laudteid ja mägiradasid. 2 km pikkune rannikutee:


Kõikjal on näha turbavõtukohad: